Å mestre ledelse

7. August 2012

Ledelse

Ruvende over meg står Leo, en glødende ivrig kiropraktor fra Sveits. Vi er på en NLP sertifisering i Orlando og han har akkurat skjønt jeg er over måte interessert i mennesket, kroppen, hjernen, sammenhenger og muligheter. Han snakker i en ordflom om spennende ting som nevroner, kretsløp, celler, DNA, cellemembraner, magiske behagspunkter, ernæring, kreft, effekt av trening og spesielt tankesett i forhold til sykdom.

Her og nå skal vi dvele ved det første. Nevroner. Nettet av reseptorer og bindeledd som fanger opp og leder informasjon. For eksempel for motorikk. Du rører deg ganske mye. Fra den fineste beveglese med mikromillimeter presisjon til store veivende fakter, er kroppen i en konstant flyt. Det er litt av en kabling og litt av et strømnett av særs følsomt kaliber som styrer dette, vårt massive maskineri i drift.

Men vi har ti ganger flere nevroner som fanger opp sanseinntrykk enn for motorikk. Bare tenk på det. 10 ganger flere! Fornemmelser fra sansene er bent fram dominerende.

Kanskje er dette grunnen til at følelser overstyrer fornuften? Sånn at selv om vi bevisst og rasjonelt har bestemt oss for hva som er det beste å gjøre i situasjonen, blir ubevisst og automatisk adferd trigget av sanser og følelser  som tar overhånd og vi handler på dem?

Vi har 10 ganger flere nevroner i sving for følelser. Vi har naturlig anlegg for det. Er født med det. Bare er sånn.  Det er derfor det er helt avgjørende å ha tillitt til sin kropp og sine fornemmelser. Lytte til det, møte det, jobbe med det, få klarhet fra, hente informasjon og innsikt fra, oppgradere og utvikle gjennom. I hvert fall hvis et spennenende, levende, utfordrende, sterkt og meningsfylt liv er relevant for deg. Og i hvert fall hvis du vil sitte ved roret og ha ledelsen. Over deg selv selvsagt, i ledelse må vi alltid  begynne med oss selv. Men spesielt dersom du skal lede andre.

Du kan være mester av deg selv og dine resultater. Med glitrende utsikter og masse mer å hente. Eller offer, type sprettball og bruke masse energi på tvil, grublerier og etterpåklokskap.

Har du mer å hente – og det VET jeg du har – ta kontakt.

 

Følg Coachingeksperten Trine Åldtstedt på Facebook!

Følg Trine Åldstedt på Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger Trine Åldstedt holder

Få med deg CDer av Trine Åldstedt

 

, , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------