Det enkle er det beste – få basis hjelp i hverdagen

26. December 2016

TrineLive, Ukategorisert

Trine Åldtsedt blogg, det enkle er det besteHverdagslykke. Hverdagsmagi. Hverdagsspenning. Livet er mest hverdager og lykken ligger i de nære ting. For tenk deg hverdager hvor du smiler uten grunn, våkner med forventning og visshet om at denne dagen er fin. At du vil nyte den og kan nyte den og KJENNER inni magen din at du ønsker den velkommen. Samme om.. Ja, litt sånn ”Come what may, det er greit, jeg er klar og gleder meg”.

Så hva er det som gjør mennesket godt og hverdagen god? Vi har noen basics, noe grunnleggende vi trenger for å ha fundament og plattform for en god dag. Sånn som nok søvn, sunn mat og at vi rører på kroppen.

Utover det har vi tankesettene våre. Måten vi tenker om oss selv og omverdenen på. Ting har kun den betydningen vi tillegger det, verden og sannheten som vi ser den er særs subjektiv. Derfor kan et nødvendig stopp på veien til å skape hverdagen enda mer god, glad og spennende, være en gjennomgang av dine tankesett.

Dine troer og overbevisninger, hva du synes er viktig, hva du ønsker deg og hva du vil si nei til. Dette kan ta tid og vil kreve teknikker til å endre noen ganger. For eksempel når du virkelig skjønner at ditt syn på deg selv og din verdi stinker. Når du innser at du sier nei til ting og relasjoner du drømmer om og lengter etter, fordi du inni deg et sted tror du ikke er bra nok.

Når du tror å ikke få til noe perfekt første gang er å feile. Å tabbe seg ut, og at å tabbe seg ut er skammelig. Så du heller velger å alltid være forsiktig eller lar være å prøve en gang. Lurt? Nei. Det er en VELDIG begrensende tro. Tenk hvor verden hadde vært i dag om menneskeheten forholdt seg sånn til nyoppdagelser og mestring? Vi hadde bodd i huler og løpt rundt med knokler i håret!

Sånne tankesett er vonde. Sånne tankesett gjør vondt verre. De er unødvendige, de tjener ingen, verken deg eller omverden, og det er bare en ting å gjøre! Gjør noe med det!!

Hva om du endret troen om perfeksjon fra første steg til: ”Dette er nytt for meg, jeg er usikker på hvordan jeg greier det og hvilke erfaringer jeg må gjøre meg underveis, men det er helt i orden. Det blir spennende og dette har jeg så lyst til.” Hva kunne skje da?

Det er fullt mulig å endre sine tankesett og det vesentlig enklere enn du tror. Men det må mer til enn tanken. Du må gjøre! Det sterkeste verktøyet med masse skreddersydde teknikker for sånt som jeg vet om er NLP. Verdt å sjekke ut.

Ellers er også det enkleste oftest det beste. Sånn i hverdagsøyeblikk og hverdagsmagien, mener jeg. For eksempel: Se inn i øynene. Smil. Ta på. Tre enkle helt gratis steg som skaper magi.

 • Se inn i øynene. Møt blikk. Mykt og trygt. Det kan være ukjent i starten, litt utfordrende, men svært givende. Og legg merke til hvordan du får kontakt med følelser med en gang, hvordan relasjonen mellom deg og eieren av øynene du ser i plutselig lever. Dette stimulerer også et av basalbehovene i mennesket: Å bli sett.
 • Smil. Vidundermedisin. Mirakelkur. Tenk bare hva som skjer i deg når du møter et smil? Vær raus med smilene dine.
 • Ta på. Det sies at barn dør om de ikke har kroppskontakt. Masse forskning bekrefter effekten av et venneskaplig klapp på skulderen, en klem, et håndtrykk. Sterke saker, og du vet det når du tenker etter hva det gjør med deg.

Takknemmelighetsvane er en annen basic som gir enorm effekt for hverdagslykke. Ja, for helse og livsverdi også. Forskning viser hvor sterk effekt takknemlighet har på helse, for eksempel i forsøk for grupper i sterk depresjon. Bare ved å rett fokus inn mot hva en er takknemlig for noen minutter i løpet av uken, endres kjemikalieproduksjon og hormonbalansen i kroppen. I løpet av temmelig kort tid minker behovet for medisinering. Det er sterkt! Og gratis og mulig. Eller?

Takknemlighet hevdes også å være den mest helbredende tilstanden et menneske kan være i. For det blir en indre tilstand når vi går inn og kjenner på hva vi er takknemlig for. Og det skjer fort. Bare test det ut nå. Lukk øynene, pust litt og spør deg selv ”hva er jeg takknemlig for? I livet mitt, i forhold til meg selv, i forhold til mine omgivelser og de jeg er glad i?” Forsterk det ved å skrive ned svarene eller si det høyt.

Plukk i menyen her, handle ut tipsene i den rekkefølge og fart som passer deg. Og så lar du hverdagsmagien og spenningen folde seg ut.

Gyldne, virksomme steg til en rik hverdag er:

 • Sov nok
 • Spis sundt
 • Rør deg
 • Rydd opp i tankesett
 • Se i øynene
 • Smil
 • Ta på
 • Sett ord på takknemlighet

 

DEL lenka med andre som trenger å bli påmint dette.

 

Bloggbilde Trine

Trine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Vil du lære mer av meg?

Finn kurs og studier her – stort utvalg!

Følg TrineLive.no og få LIVE coaching 2 ganger ukentlig!

Trine Åldstedt på FacebookInstagramTwitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

 

 

Blogglistenhits

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------