Irene med tattisene

26. March 2018

Egenutvikling

Frihet, tattiser, til å stole på, livetJeg hadde svart på annonsen og skulle treffe henne. Den var enkel og hadde i seg de viktige:

  • erfaren
  • referanser
  • ledig nå
  • her

Situasjonen var presset, men ikke til å tulle med. Det sto om et kvart gull som skulle passes på.

Jeg og et kvart gull var nemlig alene i byen, og skulle skape et liv. Hun måtte være god og en å stole på.

Møtet

Møtestedet var hennes leilighet. Den lå i en “lukket” blokk, kantete, anonym, pregløs. Kun nummer på ringeklokkene. Det bar opp til 8. etasje, et stykke bort en steril”fengselskorridor”. En lang gang, med låste dører og uten noe som helst personlig preg eller hyggelige mennesketing som bilder, dørskilt eller “Velkommen” dørmatter. Kun nummeret på dørene.

Jeg ringte på og hun åpnet. Liten, vever, masse brusete hår, godt voksen, tenner med lufting mellom seg, tattis ytterst i øyekroken.

Tattis i ansiktet faktisk. Gammel, utflytende, men tydelig. Det var de tre prikkene.

Frihet, er det det de betyr?

Hun smilte, sa hei, og ba meg inn på norsk-dansk. Brune øyne, trygge, direkte, åpne. “Okei, det går i pluss enda”, tenkte jeg og gikk inn.

Trine Åldstedt, Egenutvikling, Inspirasjon, LivetLeiligheten var liten, hyggelig møblert, ren og ryddig. Det var to andre kvarte der. To gutter. De virket glade, lekte og smilte. Jeg fikk referansene, sjekket, kjente etter og sa “Ja. I morgen?”

Ring! Opp i 8.de med det kvarte gullet. Ring! Hentet det kvarte gullet.

Ring!… Ring!… Gullet var glad, lekte, smilte. Det gikk. Og livet i storbyen begynte å finne form.

“Trine, hei!”

Jeg var på vei ned til sentrum og gikk med lange steg. Snudde meg etter den kjente stemmen. Irene! Hun sto i døråpningen til en lokal brun pub. Jeg så inn, tenkte lynraskt: Men her sitter da drankerter!?

“Hei, Irene. Alt bra med deg?”

“Ja da, jeg så deg og ville si hei. Jeg er her med venner og tar en øl. Det er stedet vårt dette. Jeg har en kjæreste her og :)”

Mine raske skritt gikk videre mot sentrum. Ettertenksom. Tattisen. Rammen rundt leiligheten. Hvem er hun når det kvarte gullet er hjemme hos meg? Er hun drankert? Har jeg merket noe? Kjent noe? Luktet noe? Sett noe? Nei..

Fremdeles i pluss

Jeg har ingen grunn til å bruke dette mot henne.

Senere pleide jeg titte inn når jeg gikk forbi. Det hente jeg så henne.

Hadde jeg visst hun hang der når hun bare tok vare på seg selv, ville jeg betrodd henne gullet?

Jeg vet ikke. Jeg likte aldri det der. Ble litt mer på vakt. Følte mer omsorg for henne. Grublet. Tok min verden, mine bestrebelser for det livet jeg ville forme i byen og sammenlignet det med hennes. Ønsket meg mitt mot, min styrke og mine grenser for henne.

Da hadde hun sluppet å henge på drankertsted med en øl og en rørete kjæreste.. Men det var min verden.

Jeg så det i øynene hennes. Trygge, varme, åpne, direkte.

Hun trengte det ikke. Hun var fri. Ville ha det sånn.

Trine Åldstedt, NLP, coach, LedestjernenIrene var dagmamma til min Ida en periode da vi kom tilbake til Norge og skulle etablere oss i Oslo. Hun var alltid på jobb, alltid den samme, etterrettelig, VAR DER.

Etter vi fikk barnehageplass, så jeg henne noen få ganger, før vi forsvant videre inn i det livet vi skapte, ut av området, ut av byen. Jeg aner ikke hvor hun er i dag. Men jeg håper hun smiler det samme luftige smilet og er like trygg og åpen.

Takknemlig for deg, Irene <3 Kvarte gull trenger trygge hender, varme hjerter, stødige hoder. Du var gulle god for mitt gull.

 

Trykk på DEL om du likte det du leste :)

Les mer om Ida i Prisen for kjærlighet 

___________________________________________

Bloggbilde Trine

Trine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske, ekspert i coaching og NLP, og grunnlegger av MetaResource.

Vil du lære mer av meg?

Finn kurs og studier her – stort utvalg!

Følg TrineLive.no og få LIVE coaching ukentlig!

Trine Åldstedt på Facebook – Instagram – Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Blogglistenhits

, , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------