Lengsel og ledestjerner

18. January 2016

Arkiv, Ledestjernen, TrineLive

Lengsel og ledestjerner_Trine Åldstedt_blogg_Kamille

Det er lett å bare gå i samme mønstre, år etter år. Om du visste du har en indre Ledestjerne som lyser opp DIN vei. Ville du fulgt den?

I landet hvor vi har alt og kan velge det meste fra øverste hylle, ser jeg i mitt virke at mange har en indre lengsel etter mening, håp, indre ro, trygghet og samhold. Vi har så mye, men ikke det viktigste. Den indre forankringen som leder og sikrer de riktige og viktige valgene våre, har druknet for lengst.

MÅ DU?

Kamille-ekspert Trine ÅldsedtVi er så travle, så fulle av må-er, skal-er, bør-er. Det summer og skraller innvendig av ting vi må, bør og skal huske.

Forpliktelser, krav, ansvar, stress, løp for å rekke og strekke til. Det vi tror er forventet av oss, styrer. Vår hang til logisk rasjonell betraktning om hva som er lurt, presser oss inn i hamsterhjul hvor vi halser avgårde i indre desperasjon.

Høres et indre spørsmål “hva er det jeg driver med?”, eller behovet for å stanse litt melder seg, svarer en indre stemme ”Sånn er det bare! Kom igjen nå”.

Hvor kommer alle disse reglene fra? Hvordan kunne vi glemme at det var annerledes?

Det vi tror på, det vi tenker og det vi er, er skapt i oss. Gjennom årene med liv og erfaringer, formes tankesett og mentale mønstre som etter hvert kjører på autopilot.

Men hvordan kan vi miste det faktum at alt dette er illusjoner? Sannheten er at ting og hendelser kun har betydningen vi tillegger det. Om du tror noe er bra, så er det det. Om du tror noe er dårlig, så er det det. Om du tror det er mulig, så får du rett. Om du tror det er umulig, ja så får du rett da og.

En tro er ikke skåret i stein. Den finnes ikke annet enn inni oss. Og vi var definitivt ikke født med den!

Samme hva du tror du er, er du alltid mye mer enn det!

Sannheten er at du har krefter, potensial og muligheter som banker alt du tør drømme om. Å skape tankesett og troer er naturlig for oss, vi gjør det hele tiden. Ubevisst. For å gjøre det bevisst, må vi lære hvordan.

I vårt heldige land hvor vi har så mye, har vi også obligatorisk skole og utdanning. Der er foreløpig ikke den mest avgjørende kunnskapen vi kan lære oss: Mental og følelsesmessig mestring. Hvordan den indre programvaren vår skapes, og kan endres og justeres. Det mangler på fagplanen.

Dagen dette blir obligatorisk fag, kommer. Det vil tvinge seg farm. Men enn så lenge må vi selv ta investeringen og sette læringen i system. Skaffe oss verktøyene så vi kan styrke, lede, endre, tilpasse, bytte ut, lage nytt inni oss.

Og det er enklere enn du tror.

Det vi mennesker har nemlig, og som også er det avgjørende vi trenger for å skape endring, er sansene våre. Det er det du har sett, hørt, følt, luktet og smakt gjennom livet som dannet mønstrene, kunnskapen, vanene, sannhetene – ja det du er.

Kunnskapen din, minnene dine, innsikten din, faget ditt, dine tanker og troer om deg selv, det er skapt gjennom måten du har brukt sansene dine på. Sansbebruk er gratis, det som koster deg er å tilegne deg kunnskapen og å gjøre det.

Når du tar tak og går i gang med å forme som du ønsker, er det et viktig element inni oss som hjelper. Ledestjernen.

Det finnes flere Ledestjerner i samfunnet og i verden, folk som viser vei til alt som er mulig, som motiverer oss, gjør ting vi liker og respekterer. Folk vi lærer fra og som er med og former oss.

Men vi har også en Ledestjerne inni oss selv. Et fundament, en gnist, en åre med et potensial som gløder sterkt, og oppleves ekstremt meningsfylt for oss.

Vår egen ledestjerne setter oss i kontakt med det som er viktig for oss, våre indre verdier, håp, interesser, ekte og ærlige «meg selv». Den viser vei til vår kjerne, vår mening, vår særegenhet, vårt geni.

Og når vi handler i overensstemmelse med det, er det brått lett å manøvrere i hverdagen. Det blir tydelig for oss hva vi vil si ja til, hva som er nei.

Stress, uro, nag, skam, dårlig samvittighet, utrygghet og annen elendighet viker.

Det er fem steg til denne prosessen:

  1. Ta tak, bestem deg for at Nok er Nok og NÅ er riktig tidspunkt.
  2. Gjør opp status og få oversikt, hva ønsker du , hva vil du endre.
  3. Legge en plan, steg for steg, hvor skal du starte, hva er målet.
  4. Lær deg hvordan kroppen og hjernen fungerer gjennom sansebruk.
  5. GJØR. GJØR. HANDLE. GJØR. Og GJØR igjen.

 

PS: Synes du det er mange punkter og at du ønsker deg et system som hjelper deg?

Da vil jeg tipse deg om Stjerneskudd. Den gjør noe spesielt med både DEG og DRØMMENE dine. Hør bare her hva en kunde sendte meg i dag:

Lededstjernen webHei Trine :)

Nå skal du høre: Stjerneskudd er intet mindre enn genial! Med den får jeg endelig en ro og oversikt over mål og planer – jeg vet hvor jeg har alt, og får et system jeg ikke har hatt før. Den har blitt min egen private «Bibel» på en måte J
Jeg har den med meg over alt, og om jeg i travle tider føler at jeg mister veien litt av syne, så drar den meg fint tilbake.
Jeg simpelthen digger den! Skulle det være en bitte liten ting å bemerke, så må det være at arkene kunne vært tynnere for å få plass til flere sider Uttrykksikonet winkIngen viktig ting, altså, men jeg føler at jeg må være veldig grådig på den for at den skal vare lenge……kanskje en bra ting, egentlig…

Takk for en flott bok, og stor honnør til deg for oppfinnelsen!

Mvh Trude Sandnes (har fått lov å gjengi)

Om dette er noe for deg, gå inn og les om Stjerneskudd og GO FOR IT!!

Om du har spørsmål til meg om hvordan jeg setter meg mål eller ønsker andre tips om livet, hverdagen, utfordringer og ikke minst inspirasjon, følg meg her. Den oppdateres daglig.

Og du, til slutt: Del videre til venner, kjæresten, familie og kolleger – de har minst like mye å hente som deg. Gi tipsene og inspirasjonen videre, akkurat som du får de av meg.

—————————————————————————————————————

Blogglistenhits

 

Bloggbilde TrineTrine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Mer info via:

Coachingeksperten på Facebook – Instagram – Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger jeg holder

La meg guide deg til livsendring gjennom CDene mine

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------