Når hemmeligheter store som elefanter detter ut av skapet

16. March 2016

Arkiv, TrineLive

monteverstkongsvingerVi er i London på et STORT event med en STOR kar. Tony Robbins. Lite annet å si om ham. Jeg er der med teamet mitt og en liten Norges delegasjon på tur for å fylles opp med læring, inspirasjon og glede.

Det hadde gått ca et halvt år med jentekjæreste og jeg hadde greid å finne en form på hjemmelivet og utelivet. Kjæresten min hadde vent seg til mitt behov for diskresjon, jeg hadde mine mønster med “do´s and dont´s”  som fungerte helt utmerket og kun de aller nærmeste visste. Dette gikk fint.

Nå var vi i London, og hun var med i delegasjonen.

Jeg vet ikke hva du har erfart, men når en går og skjuler noe eller gjør gode miner til slett spill, så føles det. Selvsagt vises det også, men det er følelsen som kjennes mest for både omgivelser og en selv. Det er liksom stappfullt i lufta, samtidig som det skapes avstand til andre når noen bærer en STORT og hemmelig inni seg.

Men fordi jeg gikk og kjente på “vil jeg egentlig at de skal vite”? og svaret inni meg var “nei, dette vil jeg lande trygt i meg selv først”, så var det greit. Jeg har jo verken meldeplikt eller  inkludere alle i privatlivet mitt, selv om jeg leder et tett sammensveiset team hvor vi er veldig glad i hverandre.

Vi MÅ ikke fortelle alt selv om vi har ærlighet som en toppverdi i MetaResource, heller. Det ligger mye verdighet, integritet og respekt i ærlighet, og den gjelder også for meg.

Og dette fungerte bra sånn. Jeg kunne leve med “elefanten” i lufta rundt meg.

Ved middagsbordet dag 2 skjedde det

En av kollegene mine tok ordet. “Trine, dette er litt ubehagelig, og det kan være du ikke vil svare, men vi går rundt og føler på.. og… Er det noe mellom dere to?”

Og hva svarer en da? “Nei, dette er min private sak og det vil jeg ikke kommentere”. “Nei ærlig talt, jeg må også ha rett på litt privatliv!”. “Vet du det har dere ingen ting med”! Eller bare et enkelt “Nei”?

Trine_Aldtstedt_Altsitterihodet_bok_FOTO_TRONDHEGGELUND.NONei, jeg svarte selvsagt som sant var. “Vet dere. Dette er noe av det vakreste jeg har opplevd, og samtidig er det også veldig vanskelig for meg. Jeg vet ikke hvordan jeg skal stå for det, vet ikke helt hvem jeg er eller konsekvensene av det, så jeg vil be dere om aksept for det, og la det være mellom oss enn så lenge”.

Teamet mitt er det beste i verden. Helt sant. De møtte meg med STORE varme gode klemmer, gode ord og full støtte. Respekt og forståelse. Du store allverden når de som har betydning i livet vårt gir oss rom og står rakt ved siden av oss, når vi selv er fanget i usikkerhet og kanskje til og med skammer oss litt.

Skam. Det er jammen meg en spennende sak. Det er et fenomen vi bærer med oss, som kun skaper ugang. Skam har ikke EN eneste positiv effekt! Bare mange, mange negative.

I ettertid har jeg lært hva det eneste skam ikke tåler er.

Ord. Å bli satt ord på og komme fram i dagen. Da sprekker skammen akkurat som troll også gjør i dagslys. Bare prøv. Seriøst. STOR anbefaling. Du vil bli tonn lettere, til om med elefanter forsvinner på magisk vis.

 

Henne og meg? Dessverre ble det ikke oss to.

Rikere på de gode og mindre enn gode erfaringene livet er så raus med, gikk vi videre. Jeg kan bare takke dypt og inderlig for erfaringer og læring.

For det var nå det STORE spørsmålet reiste seg.  Hvem er jeg nå?

 

DEL om du også har bært på vanskelige hemmeligheter

—————————————————————————————————————

Inspirasjon og læring er noe vi alle trenger. Igjen og igjen. Her får du korte daglige videosnutter stappfulle av nyttig tips og læring fra meg. Helt gratis.

 

Bloggbilde TrineTrine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Mer info via:

Facebook – Instagram – Twitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

Få med deg kurs og utdanninger jeg holder

La meg guide deg til livsendring gjennom de nedlastbare lydfilene mine

Blogglistenhits

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

2 Responses to “Når hemmeligheter store som elefanter detter ut av skapet”

  1. Birte Says:

    God klem Trine!!

  2. Trine Aldstedt Says:

    Takk, Birte :)
    God klem til deg også <3 Håper alt står bra til.

Leave a Reply

------------------