“Psykopat eller rå selger”

14. November 2012

NLP & coaching

Jeg  kommer akkurat fra scenen  på Inspiratorforum, hvor jeg snakket om ledelse, tankesett, troer og tilstander. På vei opp fra scenen etterpå ropte en mann på meg. Jeg trodde han skulle takke meg, og gikk ham smilende i møte. 

I kortform sa han:  “Du tar folket inn i en god følelse, så tar du dem inn i en dårlig, så forlater du dem der. Enten er du psykopat eller så er du en rått dyktig selger”!

Resten av dialogen utspant seg ca sånn:

“Ble du værende igjen i følelsen?”

“Nei, jeg kan å holde meg oppe”

“Ok, men det stoppet jo ikke der”, sier jeg.

“Du tok dem inn i en vond følelse og forlot dem der. Du er dyktig og vet hva du driver med. Det går ikke an å gjøre sånt. Å forlate dem i en dårlig følelse”.

 

Tankene svirrer i hodet mitt og litt fotumlet sier jeg: “Jeg takker for tilbakemeldingen din. Jeg kommer til å høre med flere om de oppfattet det som deg, for du vet vi har subjektive oppfatninger. Jeg har ikke de hensikter du ymter om og det jeg gjorde stoppet ikke der. Mye skjedde etterpå. Men du vet, det er heller ikke farlig å kjenne på dårlige følelser. Vi tåler det og vi må det for å kunne endre oss og vokse”.

Så tok jeg ham i hånda og gikk.

 

Nå har jeg fordøyd det litt og har trukket min læring ut fra opplevelsen. Men før jeg deler den vil jeg gjerne høre hva du vil trekke ut av det?

 

Og her kan du lese mitt svar 

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

16 Responses to ““Psykopat eller rå selger””

 1. Natali Says:

  Hei! jeg var der selv og du fikk hvertfall ikke meg inn i en følelse som var kjip etter du gikk av senen, jeg digger deg som alltid …du er AMAZING! men det vet du vakre :) klem

 2. MaryAnn Skadal Says:

  Dette ble jo tatt litt ut av sammenhengen. Men generelt klarer man vel ikke å treffe alle i hjertet hver gang. Som du sier, må vi tåle at noen oppfatter det anderledes enn det var ment. Kanskje var han en av få. Kanskje satt de som virkelig var i samtalens målgruppe, de som virkelig lyttet, igjen med en følelse som var positiv eller hjelpende for dem. Men det er viktig å lytte også til det vi oppfatter som negativ respons. Den responsen er jo hans oppfatning og i aller høyeste grad helt reell. Den responsen kan du lære av og dra noe nyttig ut av. Jeg synes du taklet den uforutsette situasjonen bra og med respekt for han som henvendte seg til deg. Bra gjennomført, vil jeg si.

 3. Ragnhild Says:

  Hei
  Det virker som han legger ansvaret for sine følelser over på deg, og det er litt av et ansvar å legge på andre mennesker. Samt at han samtidig antar at alle andre gjør det samme. Et slikt ansvar er ikke mulig for noen å ha.
  Enhver har ansvar for sine egne følelser og sine egne reaksjoner, men det er ofte at vi “skylder på andre”: “Du sårer meg” – istedenfor “jeg lar meg såre”.
  Jeg tenker at du nok trigget noe hos denne mannen som han ikke likte å kjenne på, kanskje du traff en spiker midt på hodet?
  Så – du gjorde en god jobb på scenen!
  Det var synd jeg gikk glipp av Inspiratorforum denne gangen!

 4. Robert Says:

  Hei Trine,

  En dyktig og bevist selger har kontroll på positiv og negativ konsekvens, når det skal brukes og når det er andre verktøy som skal brukes.

  Å ta med folk på en følesereise er jo en viktig del av ett vellyket salg.

  Når dette brukes bevist, er jo man en dyktig selger.
  Når dette brukes ubevist, er jo man en dyktig selger, men har en del å gå på når det gjelder tilstedeværelse.

  Du traff en som var aktivt tilstede – de eksisterer :)

 5. Janicke Says:

  Du verden! Var det dét han valgte å se…

  Det jeg så var en flott deg Trine, som presenterte NLP, deg selv og skolen/produktet du står for på en attraktiv måte. Med energi og kraft! Når du gikk av var jeg stolt og glad for at jeg har valgt å lære alt jeg lærer nettop av deg, og hos MetaResource.

  Jeg er lei for å høre at du møtte på en vrangvrenger på din veg. Jeg har møtt på noen av de på min veg, de har det med å projisere…

  Jeg er glad jeg har lært å se ting fra flere sider, og velge hvilken side jeg vil sitte igjen med :) Takk til deg Trine! Du har gjort livet mitt lettere å leve i.

 6. Trine Aldstedt Says:

  Takk, Janicke, for dine gode erfarne ord. Jeg er veldig veldig glad for at du er fornøyd med valget ditt, du vet det er det vi jobber for. Og jeg er også veldig veldig glad fordi du er en som engasjerer deg, våger å åpne deg, våger og vokse, våger å være sammen. Så takk til deg også!

  Jeg kommer til å skrive mine refleksjoner rundt det i en egen blogg, men først skal jeg undervise i Milton, transe og det ubevisste sinn ;D

  Klem, Janicke <3

 7. Trine Aldstedt Says:

  Hei Robert,

  Takk for tilbakespill og info. Det setter jeg pris på.

 8. Trine Aldstedt Says:

  Hei Ragnhild,

  Takk du også for tilbakespill og info. Jeg setter pris på perspektiv og flere syn.

  Ja, det var et fint Inspiratorfourum. Kanskje vi sees der neste gang?

 9. Trine Aldstedt Says:

  Hei Mary Ann,
  Takk for tilbakemelding! Ja, det er viktig å høre alle. Og det er viktig å hele tiden ta læring og utvikle seg. Alltid mye mer, som vi sier i MetaResource:)

  Takk for din støtte også, jeg kommer til å skrive hva jeg erfarte og har tatt med meg av læring i en egen blogg. Så fortsettelse følger :)

 10. Trine Aldstedt Says:

  Hei Natali,
  Takk, det er jeg glad for. Mitt fokus er alltid å bygge opp, og derfor var det viktig for meg å få innspill fra andre som var i salen ift. om flere opplevde det som ham.

  Takk også for de gode ordene, jeg er glad jeg når fram :)

  Klem til deg også

 11. Robert Says:

  Gleder meg til å lese din refleksjon :-)

  Robert

 12. Thomas Skaalvik Says:

  Hei Trine.

  Slik jeg oppfattet situasjonen har vi med en kar som ser etter 5 feil og ikke 5 lyspunkter. Han om det. Det er alltid bra med feedback, men jeg tror vi alle gjør klokt i å vurdere hvem avsenderen er, intensjonene og om det er noe reelt i tilbakemeldingen vi kan ta lærdom av.

  I slike tilfeller, avsjekker jeg alltid med min egen intensjon og hvordan jeg har formidlet det. I mitt hode er det ingen tvil om at de verdiene du står for er helstøpte, tydelige og ikke minst inspirerende.

  Når det er sagt, finnes det ikke en Trine. Det finnes like mange Trine som det finnes mennesker som har har møtt deg. Alle har vi våre subjektive opplevelser av mennesker og det ville være underlig om alle oppfattet deg likt.

  Min Trine er i hvert fall superpositiv, dyktig, inspirerende og ikke minst tydelig.

  Stå på!

 13. Trine Aldstedt Says:

  Hei Thomas,
  Tusen takk. Du er klok, reflektert, direkte, god. Jeg tar med meg dine ord og verdsetter dem!

  Og ja, la oss begge stå på!

 14. Robert Says:

  Trekker tilbake det jeg kommenterte sist.
  Du traff en som hadde en dårlig dag og/eller noen utfordringer som han burde ta tak i.

  God helg til deg Trine :-)

 15. Trine Aldstedt Says:

  :) Takk Robert, god helg du også :)

Leave a Reply

------------------