Tiden på din side – få en teknikk som hjelper

22. December 2016

TrineLive, Ukategorisert

tid, Trine Åldstedt bloggTravelhet, innspurter, avslutninger, shopping, forberedelser og selskapeligheter. Du har allerede brukt tiden din godt og er fullbooket.

Hvordan vil det da være å ha tiden på din side?

Tid er en konstruksjon og illusjon som oppfattes på ulikt vis, både subjektiv for den enkelte og i forskjellige kulturer. I deler av Østen er for eksempel tid syklisk og i en slags uendelig pulserende flyt som startet med The Big Bang og går videre i en evighet av skapelse og oppløsning.

I Andesfjellene finnes et stammesamfunn som opplever fortiden som noe som ligger foran dem, for siden de ikke har sett framtiden enda, eksisterer den heller ikke i deres verden. Folkene der kjennetegnes som ekstremt tålmodige og kan vente en halv dag på en buss uten å blunke.

Her i Vesten er tiden lineær og vi organiserer den så vi enten ser framtiden foran oss og fortiden bak, eller ved at både fortid og framtid ligger i en vertikal linje foran oss.

Relasjonen vi har til tid, måten vi tenker på tiden på, preger oss også. I det daglige har vi umerkelige personlige skiller i måten vi skiller fortid og framtid på, og vi har også forskjeller i hvordan vi opplever tempoet av tid.

For noen kommer tiden, den går eller den blir borte. Den snegler seg av sted, står stille eller den flyr. Du beveger deg gjennom tiden eller tiden bærer deg med seg. Noen ganger oppleves  tid som et objekt som du bruker, mister, sparer, forbruker eller kaster bort. Noen styrer tiden gjennom tidsplanlegging, noen opplever at tiden aldri er på sin side og fortsetter å utsette ting.

I tillegg til dette er vår helsetilstand, det vi gjør, medisiner, kroppstemperatur og sosial status med og styrer hvordan vi organiserer og oppfatter tid.

Tenk bare på hvordan tiden flyr når du har det travelt. Og hva det er som skjer når noe faller ned eller du er med i en bilulykke. Tiden stanser og det går i ekte saktefilm. Etterpå kan du gjengi detaljer som gjorde du opptak med det råeste råe innen kamera og –linser.

Som du forstår nå er tid langt fra et absolutt. Den er mer enn ”den eneste ressursen som er likt fordelt gjennom at vi alle har kun 24 timer i døgnet”. Den er rett og slett en personlig skapelse. En del av din subjektive modell av virkeligheten som direkte påvirker dine opplevelser. For eksempel i travelhet, innspurter, avslutninger, shopping og selskapeligheter, hvordan du møter og løser utfordringer, hvordan du bærer med deg erfaringer, minner og læring, hva du rekker og ikke minst hvordan du har det inni deg underveis i alt dette.

Har du tenkt over at alle de gode tilstandene som glede, lykke, ro, fred, begeistring, lidenskap, innsikt kun manifesterer seg i nuet? Det vil si her og nå. I dette øyeblikket.

Når det stormer som verst, eller du trenger det som mest, stopp opp og gjør følgende:

Trekk pusten, helt ned i magen og helt ut i en rolig flyt fem-seks ganger

  1. Velg en følelse eller tilstand du ønsker deg eller trenger, for eksempel glede, rett fokus inn mot den og la den fylle deg.
  2. Gå inn i følelsen der du kjenner den og begynn å spinne den raskere og raskere, mens du legger merke til hvordan den brer seg utover i kroppen og hele deg.
  3. Så retter du deg opp, hever hodet og legger merke til at tiden kommer til deg. I akkurat riktig tempo bringer den dine gjøremål og oppgaver til deg. Og med fast, åpent blikk er du nå klar til å gå dine gjøremål i møte.

Lykke til :)

DEL lenka med andre som trenger tiden på sin side.

Bloggbilde Trine

Trine Åldstedt er forfatter, blogger, ildjsel, medmenneske og ekspert i coaching og NLP.

Vil du lære mer av meg?

Finn kurs og studier her – stort utvalg!

Følg TrineLive.no og få LIVE coaching 2 ganger ukentlig!

Trine Åldstedt på FacebookInstagramTwitter

Få med deg boken Alt sitter i hodet

 

 

Blogglistenhits

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Følg meg på sosiale medier!

Her kan du følge meg via RSS-feed, Facebook eller Twitter. Du kan også se nyttige videoer på Metaresources YouTube-kanal.

No comments yet.

Leave a Reply

------------------